morcov

Dintre soiurile de morcov cultivate de catre Ferma Stoian principalele sunt: Laguna, Brylliance, Maestro și Morelia. Aceste patru soiuri sunt preferate datorită multiplelor propietăți privind gustul, aspectul, uniformitatea, culoarea, rezistența la boli, calitatea foliajului și perioada de păstrare.

Suprafața cultivată de morcov ajunge la aproximativ 280-300 de hectare anual. Cultura de morcov este atent monitorizată de către ingineri de specialitate începand cu momentul pregătirii terenului. Toată informația monitorizării culturii este centralizată urmând normele standardului internațional Global GAP.

Disponibilitatea stocului de morcov este în perioada iulie – martie, morcovul fiind pus către vânzare în ambalaje între 1 kg si 20 kg.

Puteti viziona procesul de recoltare al morcovului accesand urmatorul link: video recoltare morcov

Morcovul (Daucus carota), este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este rădacina. Este o bienală, în primul an frunzele care produc alimentul plantei, iar rădacina îmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lastarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu ramurele de floare albe.

Morcovul este una dintre legumele cele mai întrebuințate în alimentație, în stare crudă, preparată, sub formă deshidratatâ, de conserve și sucuri. Rădacinile contin apă, glucide, protide, lipide, precum și o mare varitate de substanțe bioactive: vitamine, săruri minerale, substanțe volatile, care le conferă o ridicată valoare alimentară și terapeutică.

De asemenea trebuie remarcat conținutul ridicat în caroten (provitamina A), vitaminele E, B1, B2, C, iar substanțele minerale K, P, Ca, Fe.